Pers

Opening op 6 maart 2009

 

 

foto’s evenement © Jean-Pierre Pijls 2009

 


Persartikel

Primeur in Limburg

Het Yoga Huis: Yoga voor kinderen met bijzondere behoeften

 

HASSELT – Voortaan kunnen kinderen met specifieke noden (o.a. down syndroom, adhd) terecht in Het Yoga Huis in Hasselt. Yoga therapeute Corinne Libens: “Met individuele yoga sessies willen we zowel de lichamelijk als de mentale ontwikkeling stimuleren.” Het Yoga Huis is het eerste professionele yoga centrum in Limburg voor deze kinderen.

De deuren van Het Yoga Huis in de Kuringerstraat staan in de eerste plaats open voor kinderen met specifieke behoeften. Corinne Libens: “Dit wil zeggen dat we er zijn voor kinderen met down syndroom, hersenverlamming, leer- en ontwikkelingsmoeilijkheden, autisme, hyperactiviteit en concentratiestoornissen. Ieder kind heeft andere noden. Met Yoga therapie willen we deze kinderen — zowel mentaal als lichamelijk — doen openbloeien.”

Individueel

Een heel persoonlijke aanpak staat centraal bij Het Yoga Huis: “Elke yoga sessie is individueel”, weet Corinne Libens. “Voor ieder kind zoeken we naar de beste resultaten: van het verbeteren van geheugen en concentratie, versterken van spieren en gewrichten, controleren van lichaamsbewegingen, verdiepen van de ademhaling, leren ontspannen tot en met het ontwikkelen van zelfvertrouwen.” Om deze resultaten te bereiken, beschikt Het Yoga Huis over een waaier aan yoga-technieken: concentratie- en relaxatietechnieken, geluidstherapie, lichaamshoudingen (asanas) en ademhalingsoefeningen.

Toegankelijk

Op advies van Het Toegankelijkheidsbureau en de stad Hasselt werd ook de infrastructuur van Het Yoga Huis grondig aangepakt. Om de zware inkomdeur en de trap van het appartementencomplex te omzeilen, werd een volledig nieuwe ingang voor rolstoelgebruikers gebouwd. Ook het interieur van het yoga centrum onderging enkele aanpassingen, bijv. met beugels aan de toiletten, het wegwerken van niveauverschillen, enz.

Kids only?

Het Yoga Huis richt zich in de eerste plaats naar kinderen, maar ook volwassenen zijn welkom. Het Yoga Huis helpt iedere volwassene — met of zonder ervaring — met het bereiken van zijn of haar doel. De zachte yoga aanpak (geschikt voor 55 +) is gebaseerd op Hatha Yoga en streeft naar een lichamelijk en mentaal evenwicht. Elke groep bestaat uit maximum 5 personen, zodat ook hier een individuele begeleiding verzekerd is. Last but not least: ook scholen, bedrijven, sportclubs en diverse organisaties kunnen hier aankloppen voor workshops.

Het Yoga Huis

Yoga therapeute Corinne Libens is Licentiate Pedagogische Wetenschappen, Orthopedagogie. Daarnaast volgde ze talrijke opleidingen als yoga leerkracht en yoga therapeute in Australië, VSA, Engeland, Japan en Indië.

Meer informatie

Neem contact op met:
Corinne Libens, Het Yoga Huis, Kuringerstraat 38 bus 1, 3500 Hasselt
website: www.yogahuis.be – e-mail: corinne@yogahuis.be – gsm: 0495-708266